Kehityskelpoinen, kammottava 70-luvun kerrostaloasunto

Moni pelkää 70-luvun rakennusbuumissa syntyneitä taloja, syystäkin. Kannattaa olla tarkkana tällä vuosikymmenellä rakennettua kotia (erityisesti rivaria tai omakotitaloa) ostaessa, sillä ongelmia voi olla luvassa, erityisesti rakenteissa. Kerrostalossakin haasteita on ja niihin on syytä varautua katsomalla tarkkaan läpi asunnon korjaushistoria.

Pintaremontin ei saa antaa hämätä (tässä asunnossa se ei toki ollut ongelmanakaan), vaan täytyy tutkia paperit tarkkaan, haastatella isännöitsijää ja muita talon asukkaita.

IMG_0758

Valoa ikkunoista.

Putkiremontit ovat keskustelun keskiössä, mutta kurkkisin papereista tarkkaan julkisivuun, ikkunoihin ja ilmanvaihtoon liittyvät seikat. Ja katsoisin läpi energiatodistuksen, sillä järkevässä taloyhtiössä tällekin on pyritty tekemään edes jotain.

Ja yksi asia pitää luultavasti 70-luvun kerrostalossa hyväksyä: heikko äänieritys. Ne kuuluisat “elämisen äänet” on vain kestettävä.

Mekin toki saimme neuvoja, joissa käskettiin välttää tätä asuntojen vuosikymmenkertaa. Mutta. Kolme asiaa sai meidät innostumaan nimenomaan 70-luvun alun kerrostaloista ja kiertämään niitä kymmeniä.

Asia 1: selkeät pohjat ja pahviseinät, jotka voi kaataa.
Asia 2: suuret ikkunat. Ne suuret, joita vielä juuri ennen öljykriisiä ehdittiin surutta lätkiä seiniin isoina ja heikosti eristettyinä.
asia 3: isot, puistomaiset sisäpiha-alueet, joissa ei tarvitse jännittää autoja.

Muokkaamalla tällaista asuntoa, voi saada parhaimmillaan valoisan kodin, jonka yhteisellä pihalla on kiva hengailla. Kun siis ei ole varaa omaan.

Tässä siis pääsyyt siihen, ettemme kuunnelleet hyvää tarkoittavia neuvoja ja sukelsimme rohkeasti 70-luvun kerrostaloihin asuntoa etsiessämme.

Toki myös se, että tässä taloyhtiössä on ollut ihmisillä järki päässä eikä korjauksissa ole vitkasteltu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s