Vallan ihania (liuku)ovia.

IMG_1090

Sain idean. Tässä syy.

Joku voisi väittää, ettei suunnitteluprosessini suju aivan loogisten ajatuskulkujen mukaan. Väliäkö sillä, sain tänään kuitenkin idean. Olemme (vai minäkö se olin?) päättäneet jo, että huoneiden välille tulee pelkästään liukuovia. Tämä siksi, että suurimmaksi osaksi ovia ei pikkulapsiperheessä erityisemmin tarvita, joten on mukavampaa, että ne eivät vie lattiatilaa. Toisaalta liukuovet voi pitää auki aina, kun meillä ei ole (yö)vieraita. Tai silloin, kun ei tarvitse piilottaa sotkua satunnaisilta illanistujilta. Vieraiden tullessa liukuovella saa helposti yöksi yksityisyyttä (ja sotkun piiloon).

Tänään sitten iski. Ajatus. Me hankimme vanhoja ovia, joista sitten aina-yhtä-näppärä rakennusmiehemme Markku taikoo liukuvia versioita. Kuinka vaikeaa se voi olla?

Ajatukseni syntyi ikävästäni Turun puutaloasuntoomme ja muotoutui lihaksi fantastisessa paikassa Turun lähistöllä, nimeltään Wanhan wallankumous. Erään perheen koti, jossa myydään vanhoja ovia, ikkunoita, uuneja ja rakennustavaraa. Ja löytyi sieltä myös vanhoja astioita, kauniita laattoja ja kanala (viimeinen teki perheen toiseksi pienimmän niin onnelliseksi, että itkuraivojankutusharmitus siitä seurasi lähtiessä ja vielä pitkään autossa sen jälkeen).

Ensimmäisenä mielessäni oli leveä navetanovi, mutta vaihtoehtoja riittää. Rakennusmies ei vaikuta ihan puhtaan onnelliseltakaan, mutta ilmoitti, että “kyllä noista voi jotain saada”. Noniin. Vaihtoehtojahan riittää.

IMG_1073 IMG_1077 IMG_1079 IMG_1081 IMG_1086

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s