Mustaa valoa – vihdoinkin ajatus keittiöstä.

Ahaa elämykseni keittiösuunnittelussa saapui yhtäkkiä ja yllättäen. Hetki siinä meni ja joku voisi väittää, että tämä olisi voinut tulla aiemminkin. Ajatus syntyi Iskussa, jossa törmäsin tähän:

FullSizeRender

Petra-keittiön Milka-malliston musta versio.

Ei sillä, että tämä olisi minun_unelmieni_keittiö. Elämyksen yksinkertaisuus pelkistyy vain kysymykseen: voisiko meillä olla musta keittiö?

Kyllä voisi.

Miksi tämän ajatuksen muotoutumisessa kesti näin kauan? Koska tämä oli ensimmäinen musta keittiö, joka oli esitelty kaupassa siten, että siihen kiinnitti huomiota. Minua saa opastaa, jos olen väärässä, mutta me suomalaiset kai rakastamme vaaleasävyisiä keittiöitä, koska niitä on kaupat pullollaan.

Sitä paitsi, kun testasin heti ensimmäiselle tuttavalle ajatustani mustasta keittiöstä, hän vastasi hämmentyneenä: ai…siis kokonaan musta? Ei mitään valkoista?

Noh, tärkeintä on, että ensimmäinen kolahdus on tullut.

Tässä kokonaisuudessa muuten suurimman vaikutuksen teki tuo mustan ja puuvetimen yhdistelmä. Vetimet ovat kuvassa keltaisemmat kuin paikan päällä silmäillessä. Enkä nyt suoraan mene ostamaan tätäkään, mutta jotain vinkeää tässä on.

FullSizeRender (2)

Milka-malliston puuvedin. Näyttää kuvassa keltaisemmalta kuin mitä luonnossa.

Pelkään kyllä, että mustasta keittiöstä tulee supermoderni ja se ei taas sovellu meille. Olen aina ollut viehtynyt sellaiseen “flea market style” -tyyppiseen sisustukseen ja tavaroihin “joilla on tarina”, joten liian moderni keittiö hyppäisi silmille.

Nyt pitää keräillä ajatukset lattialta. Siinä auttaa Googlen kuvahaku. Ja Pinterest.

PS. Meinasin saada hermoromahduksen etsiessäni yllämainittua keittiötä interneteistä. Innostuin kaupassa niin paljon, että otin vain kuvia, enkö tajunnut katsoa malliston nimeä. Kotona “Isku, musta keittiö” ei tuottanut lainkaan haluttuja tuloksia. Syy tähän oli maalaisuuteni ja tietämättömyyten siitä, että Isku ja Keittiömaailma ovat yhdistäneet voimansa. Ja myymälä, jossa olin, oli tällainen Isku/Keittiömaailma -hybridi, joista jälkimmäinen myy Petra-keittiöitä. Pienen nettiraivon jälkeen löytyi oikea myymälä ja sieltä tuo Milka, jonka vetimet paljastavat mallin olevan sama. Olisi mennyt vähemmän aikaa ajaa takaisin myymälään katsomaan malliston nimi kuin etsiä Googlesta. Nykyaika. Joskus siitä ei ole mitään hyötyä.

One response to “Mustaa valoa – vihdoinkin ajatus keittiöstä.

  1. Pingback: Keittiöunelmia | REMPALLAAN·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s