Mikä on tärkeintä lastenhuoneessa?

Asuntomme suurin makuuhuone annetaan lapsille. Oikeastaan päätös on aika luonnollinen: me aikuiset emme tarvitse isoa makuuhuonetta mihinkään, meille riittää paikka, jossa voimme nukkua ne pätkät, jotka yksivuotias sallii.

Lapsilla taas pitää olla tilaa, missä leikkiä. Toki menee vielä hetki, ennen kuin yksi- ja kolmevuotias vetäytyvät yksinään lastenhuoneen leikkimään, mutta romua kuitenkin on jo kertynyt ja sen levittämiselle pitää olla tilaa.

Lisäksi haluan, toisin kuin edellisessä asunnossamme, että leikki voi myös jäädä kesken ilman, että se kerätään ennen unia pois. Iso huone antaa mahdollisuuden sillekin, että aamulla voi jatkaa.

Internet on täynnä ihania lastenhuoneita, joissa nallet on nätisti sängynlaidalla, taulut ojennuksessa, kirjat väri- ja kokojärjestyksessä lukemattomina hyllyissään. Ihania, idyllisiä huoneita, joiden keskellä yksi lapsi leikkii yhdellä lelulla. Totuus lastenhuoneistahan on kuitenkin suurin piirtein tämä:

IMG_2662

Onhan niitä internetin idyllisiä huoneita ihana katsella, mutta arjen asettaessa visuaaliselle harmonialle kaksi rajoitetta, yhden noin metrisen sekä toisen vähän alle, olen todennut, että meillä keskitytään lasten huoneen sisustusratkaisuissa tehokkaaseen varastointiin ja reiluun hyllytilaan

Lastenhuone kaapit

Tällainen hauska kombo löytyi lastenhuone.fi -suurmyymälästä. MultiStore kootaan moduuleista säilytysjärjestelmä, mustavalkoinen ja siihen voi lisätä “aktiviteettipaneeleita”. Paneeleita voi vaihdella halutessaan.

 

Myös sänkyjen osalta olen googlaillut tehokkaita tapoja varastoida. Yksi ihanimmista löydöistä tein Habitaressa, kun törmäsin Ava Roomin osastolle. Siellä ollut “pikkuparvi” söi sisäänsä paljon tavaraa.

Avaroom sänky

Kerrossänky-fiiliksellä tehdyssä sängyssä on säilytystilaa reilusti, kun sängyn alla olevat laatikot voi täyttää tavaralla. Kätevää. Rakastan myös materiaalia.

Myös perinteiset Jollat ja Unipuut ovat olleet pohdinnassa, koska sängyn säädeltävyys (sekä tulevaisuudessa parvisänkymahdollisuuskin) säästää melkoisesti tilaa.

Unipuu kasvaa tarpeen mukaan.

Unipuu kasvaa tarpeen mukaan.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s