Nerokas bisnesidea: Superfront

Remontointiin kuuluu aika ajoin mahtavia toivonpilkahduksia. Yhden sellaisen minä koin tuossa jokin aika takaperin, kun törmäsin täydelliseen bisnesideaan, joka mahdollisti meidän kotiin täydellisen eteisen.

Meille tulee eteiseen suurehko Ikean PAX-säilytysjärjestelmä. Aika peruskautaa nykykodeissa: Ikea toimii hyvin ja on hienompia (lue: kalliimpia) säilytysjärjestelmiä puolet halvempi.

Olimme tuossa jokin sunnuntai sitten viettäneet uuvuttavan Ikea-keikan, jonka aikana piti päättää, millaiset ovet tuohon järkelemäiseen kaappiin (en halua taistella talvihaalareiden, pipovuoren ja hanskakasojen kanssa hiki päässä, vaan haluan kaikelle tarpeeksi tilaa) tulee.

Ei siinä mitään. Paitsi, että ne ovet on aika rumia. Ja ankeita. Yllätyksettömiä.

Olimme jo päätyneet siihen, että hankimme perusliukuovet, joissa on jonkinlainen peilielementti. Tämä mahdollistaisi viimeisen vaatetsekkauksen aamulla: kuinka paljon jugurttia on mekossa, löytyykö hammastahnaa paidalla ja onko joku pyyhkinyt nenän villakangastakkiin lähdön hetkellä.

Olin reissun jälkeen vähän lannistunut ja päätin vielä googlailla.

Ja näin löysin Superfrontin ja päädyin onnellisuuden pumpuliin.

Yksinkertainen bisnesidea: designovia ja –vetimiä Ikean yleisimpiin kaappeihin. Lisäksi myös freesausta muun muassa jalkojen ja tasojen muodossa.

Ensin kauhistuin, että tämä ei mene millään budjettiin. Mutta laskeskelun jälkeen totesin, että sen peilillisen liukuoven hinnalla saamme designoven ja vähän roippeita päälle.

Miinukset:
– ei peiliä
– ei liukuovea
– vie enemmän tilaa, koska aukeavat ovet
– perusikeaovi olisi huomattavasti edullisempi

Plussat:
– ihana
– ihana
– ihana

Kävimme keskustelun toisen perheemme neuvottelukykyisen kanssa, jonka jälkeen nämä päätyivät ostoskoriin:

Vihreänsävy ja kalansuomut tuntuivat pehmentävän parhaiten mustaa keittiötä. Vihreä yhdistää myös sopivasti mustan ja vanerin. Tulevassa pohjassa keittiö, olohuone ja eteinen ovat lähes yhtä tilaa, joten niiden yhteensopivuutta on pakko miettiä. Vetimiksi nuo valikoin nuo mustat pallot.

Lisäksi hankin perhosvetimet lastenhuoneen kaappiin, koska designovibudjetti hupeni eteiseen. Perhoset voivat lennellä eri korkeuksilla ja näin lasten kaappien kohdalla vedin voi olla alempana. Näin voimme mennä perusikeaovella lastenhuoneessa.

Näitä pieniä onnenhetkiä kyllä kaipaa tämän kaiken keskellä.

Lisäisin tähän vielä, että kyllä ruotsalaiset tietää, mitä tekee.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s