Hopeaa seinälle

Edellisessä postauksessani fiilistelin uudelleensyttynyttä tapettirakkauttani. En ole koskaan selannut yhtä paljon tapetteja kuin tässä alkuvuonna.

Kieltäydyin äitini ehdotuksesta lähteä tapettiostoksille K-rautaan tai Bauhausiin. Kamala ajatus. Ja vilkaisu noiden kauppojen tapettitarjontaan netissä vain vahvisti fiilistä, että aikaa tuhraantuu enemmän rumien tapettien läpiselaamiseen kuin inspiroitumiseen ja innostumiseen.

Valitettavasti myöskään suomalaiset tapetteihin erikoistuneet liikkeet eivät loistaneet tässä tarjonnassa. Käyttöliittymät nettisivuilla olivat yllättävän hankalia ja niiden suodatusmahdollisuudet huonoja. On todella raskasta selata kymmeniä sivuja vaikkapa sanan “vintage” alla olevia, vaihtelevia tapetteja, joista ei oikein keksi, miksi tämä nyt on vintagea? Huomattavasti helmpompaa olisi hakea pelkästään vaikka värillä.

Äitini oli jossain nähnyt  silmäänsä miellyttävän hopeatapetin – ja nyt nimenomaan painotus sanalla hopea. Tehtäväkseni jäi siis metsästää kivaa hopeatapettia ja se oli tosiaan aika hankalaa suomalaisilta verkkosivustoilta, jotka mieluummin tarjosivat harmaata kuin hopeaa.

Tässä esimerkki yhden sivuston “hopea”-suodatuksella löytyviä tapetteja:

Tapetti hopea

Hopeaa? Tähän sellainen ärsytysnaama.

Onneksi on internet ja maailma auki.

Päädyin lopelta Pinterestin kautta Graham&Brownin sivustolle ja sieltä löysin myös hopeatapetit. Ensin tuskastuin, että tapetteja pystyi tilaamaan vain muutamaan Euroopan maahan, Kanadaan ja Autraliaan, mutta yhteydenotto asiakaspalveluun (joka vastasi heti) vahvisti, että Suomeenkin tapetteja saa (toki rajoitetusti).

Toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä.

Minä en ole sisustusmauiltani kovinkaan skandinaavinen (kuten äitini) enkä myöskään blingbling (kuten äitini hillitysti joskus on), joten hopeatapetit eivät seinälleni eksyisi.

Valkkasin kuitenkin omat suosikkini:

Äidin valitsema hopetapetti tulee (näillä näkymin) yhdelle seinälle sekä lasin alle keittiön välitilaan. Emme alkaneet tilata näytettä, vaan otimme pienen riskin ja tilasimme tapettia muutaman rullan. Kunhan se saapuu, tehdään päätös tarkemmin, miten sitä käytetään.

Koska huoneistoon tulee paljon vaaleita sävyjä, yksi tehosteseinä yhdistettynä eteisen päheisiin Superfront-oviin (niistä postaus myöhemmin), tällainen “kuurainen talvilook” voi toimia hyvin.

Myönnetään, olin aluksi epäileväinen (ehkä vieläkin vähän), mutta ainakin kuvissa tapetti näyttää jotenkin ihanan silkkiseltä ja elävältä. Jos mielikuvat kohtaavat reaalielämässä, tämä voi olla nappiostos. Katsotaan, kun saamme sen käsiimme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s