Parvekkeen päivitys

Teimme kaksi typerän päätöksen, myönnän sen nyt. Päätimme muuttaessamme, että emme lasita parvekettamme, koska talossa on vanhat ikkunat, jotka tulevat vaihtoikään nopeasti. Ajattelimme, että ikkunaremontin yhteydessä usein päivitetään myös julkisivua ja siinä samassa luultavasti parvekelasit poistetaan ja kaikkiin asuntoihin tulee uudet tilalle.

Meidän taloyhtiössä, kuten monissa muissakin, on siis jokainen saanut itse päättää, laittaako parvekelasit vai ei. Ja lasit on voinut tilata (toki julkisivun profiiliin sopivasti) mistä haluaa. Useinhan julkisivuremppojen yhteydessä sitten päätetään, että parvekelasit tulevat kaikille ja samanlaisina. Ja näissä tilanteissahan sitten jo asennetut parvekelasit jäävät turhiksi ja lentävät parvekelasien hautuumaalle eikä niihin käytettyä rahaa kukaan korvaa.

Näistä lähtökohdista sitten päätimme, että jätämme parvekelasit asentamatta.

Virhe.

Kun on kaksi kesää ja kolme talvea ärsyyntynyt lumesta, lehdistä, sateesta, lumisateesta ja siitepölystä parvekkeella ja kun on todella tajunnut, että tuo kapistus on käyttökelvoton ilman laseja, on aika taipua. Ja nyt meille siis tulee parvekelasit.

Tässä samassa yhteydessä olen ajatellut, että on syytä päivittää parveke romuvarastosta ihanaksi hengailupaikaksi. Nythän meillä siis näyttää tältä (pahoittelut heikkolaatuisista kuvista, jotka napattiin puhelimella ja illan suussa, mutta ei se parempi kamerakaan tästä nyt kaunista näkyä tekisi):

Kuvausvaiheessa olin jo vienyt kuolleet kukat ja hiihtosukset sauvoineen pois parvekkeelta.

No, mutta tässä jälleen uusi projekti. Katsotaan, saadaanko me ihana parveke, jolla loikoilla kesäiltoina tämän epämääräisen romukasan sijaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s